FAQ

Q: Hoe wordt Clevactio geïnstalleerd?
A: Clevactio wordt geleverd als QlikView-bestand (.qvw) met bijhorend Clevactio-licentiebestand. Met een geldige licentie voor QlikView Desktop of QlikView Server kan je onmiddellijk met Clevactio aan de slag.

Q: Hoe werkt het licentiemodel?
A: Met een Clevactio-licentie heb je het recht om Clevactio te gebruiken. Dit gebruiksrecht is beperkt in tijd (abonnement per kwartaal of per jaar), maar niet in aantal gebruikers. Daar Clevactio een QlikView applicatie is, heb je ook een geldige licentie voor QlikView Desktop of QlikView Server nodig. Voor QlikView-licenties kan je terecht bij om het even welke Qlik verdeler. 

Q: Kunnen we helemaal zelf alles opzetten, zonder implementatiesupport?
A: In principe is dit goed mogelijk. U krijgt documentatie en een standaardsjabloon dat u als startpunt kunt gebruiken om het model naar uw eigen wensen verder in te richten. Indien implementatiesupport nodig is, gebeurt dit in regie.

Q: Welke gegevens moet ik kunnen aanreiken om Clevactio de analyse te laten uitvoeren?
A: Het model baseert zich uiteraard op aanwezige gegevens. Clevactio bevat een duidelijke, schematische voorstelling van wat er binnen het model gebeurt, en welke informatie nodig is om het model te voeden. Elke benodigde databron is bovendien gedocumenteerd, zodat duidelijk is wat er precies wordt bedoeld. De belangrijkste databronnen zijn uiteraard financiële gegevens waarvoor meestal grootboekposten worden gebruikt. Daarnaast zijn ook organisatiestructuurgegevens (departementen, teams, activiteiten) en gegevens over je klanten, producten en orderlijnen essentieel. Maak je geen zorgen, met een minimale set-up kan reeds een startmodel gebouwd worden. De eerste analyses en ervaringen zullen al snel aantonen waar verfijning voor jouw bedrijf vereist is om zo alles uit Clevactio te kunnen halen.

Q: Welke vaardigheden zijn nodig om met Clevactio te kunnen werken?
A: Als gebruiker van Clevactio moet je inzicht hebben in de structuur van je bedrijf en in de bedrijfsprocessen. Ook belangrijk is te weten welke data voorhanden is en waar ze te vinden: grootboekposten uit de boekhouding, klant- en productgegevens, geleverde diensten, orders, facturen, ...

Q: Welke technische kennis heb ik nodig om met Clevactio te kunnen werken?
A: Om vlot met Clevactio overweg te kunnen, is het handig als je als eindgebruiker met QlikView kunt werken. Qlik is erg eenvoudig en intuïtief in gebruik. Meer uitleg over hoe je ermee werkt, vind je hier en hier. Als je weet hoe je selecties maakt en eigen tabellen en grafieken creëert kom je al een heel eind. Daarnaast beschik je voor Clevactio Standard Edition best over een basiskennis Excel en voor Clevactio Business Edition moet je weten hoe je data via de QlikView Load-wizards oplaadt.

Q: Is het onderhouden van zo’n model niet erg arbeidsintensief?
A: Bij de opstart van een eerste project moet natuurlijk een eerste model worden opgezet. Zo moet er per grootboekrekening bijvoorbeeld beslist worden hoe de kosten door het model moeten worden gesluisd en moeten afdelingen, teams en activiteiten worden gedefinieerd. Deze inspanningen hoef je slechts één keer te doen. Daarna moet je enkel nog je data up-to-date houden en kan je volop gebruik maken van Clevactio en instellingen aanpassen doorheen de tijd. Vanaf dan kost het onderhouden van het model weinig tijd en kan je je vooral bezighouden met het belangrijkste: resultaten analyseren, rapporteren en bespreken.

Wat onze klanten willen

Een financiële rapportering die voor iedereen herkenbaar is,
& een operationele rapportering die financieel onderbouwd is.

#Betrokkenheid #Aanpakken